URGENT

L’Ajuntament reorganitza la circulació al centre per guanyar fluïdesa i aparcaments

Compartiu aquesta història

El consistori ha explicat avui que, a partir d’abril, posarà en marxa una prova pilot que vol reorganitzar la mobilitat al centre del municipi.

A grans trets es vol crear una anella de circumval·lació prenent d’eix els parcs Joaquim Ruyra i Vall d’Ax que ajudin a millorar la fluïdesa del trànsit rodat. Per fer aquesta anella es modificarà el sentit de circulació de dues de les grans vies d’accés al nostre poble. Així, en el tram que ressegueix aquests dos parcs, La Ribera de la Burgada passarà a ser de sortida del poble i l’avinguda Costa Brava serà de sentint d’entrada. Això ajudarà a crear una gran circumval·lació, amb sentit horari al centre del nostre municipi. 

Els canvis previstos a partir d’abril. AjPLF

El fet de transformar aquests trams en un únic sentit, permetrà destinar un dels carrils de cada via a estacionament en semibateria. De fet el consistori calcula que es crearan un centenar de places noves d’aparcament al centre.

Una altra actuació que ha d’ajudar a la fluïdesa del trànsit al centre és la transformació a doble sentit de circulació a la baixada del carrer Ramon Turro des del Sindicat i fins l’avinguda Costa Brava. Ara aquest tram només és de baixada, però aviat serà també de pujada i no s’hi permetrà l’estacionament.

Tots aquests canvis ja estan recollits en el Pla de Mobilitat, però es portaran a terme ara que les obres de substitució de la canonada d’impulsió obliguen a prendre mesures de descongestió del trànsit.

També es canviarà el sentit a l’únic tram del carrer Pompeu Fabra que encara és de doble sentit i d’uns metres de Mas Pinell.

El consistori explica que aquests canvis no són definitius i que formen part d’una prova pilot que estarà en marxa mentre duri el canvi de canonada, entorn a mitjans de juny. Llavors es preguntarà a la ciutadania i es valorarà si es mantenen o bé si es reverteixen i es torna a la situació actual. 

A partir de la setmana vinent es començaran les tasques de repintat i senyalització dels trams afectats, pel que els canvis s’aniran introduint paulatinament, marcant el tombant de mes com a data prevista per tenir tot el sistema nou en marxa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics