URGENT

Comencen a desenterrar la ciutat romana d’Els Padrets a Blanes

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana han començats els treballs arqueològics per recuperar una part molt important de les restes de l’antiga ciutat romana de Blanda, fundada al segle primer abans de Crist. Es tracta de l’única de les 20 ciutats romanes d’arreu de Catalunya que encara quedava per excavar i descobrir, fer-la sortir a la llum.

La passada setmana es va desbrossar la zona on els arqueòlegs ja han començat a excavar l’antiga ciutat romana.Uns treballs que s’allargaran uns dos mesos i mig i que hauran d’anar descobrint la trama urbana de l’antiga Blanda.

L’equip està treballant amb eines lleugeres, així com amb el suport d’una màquina excavadora per retirar tot el que ha cobert la ciutat romana.

Els treballs s’han adjudicat per un import de prop de 45.000 € a l’empresa de serveis arqueològics Atri Cultura i patrimoni,

Els treballs d’aquests dies donen continuïtat als que ja es van fer a finals de l’any 2019 i que van confirmar que el Jaciment d’Els Padrets és un espai excepcional que amaga sota terra un nucli urbà únic en el seu gènere.

La seva excepcionalitat respecte altres excavacions del territori rau en què en el cas blanenc s’espera descobrir una ciutat com és el cas de Blanes. Els Padrets amaguen vestigis de l’època romana en un període situat entre l’any 75 abans de Crist i l’any 50 després de Crist. És una de les poques ciutats romanes que encara resten per descobrir i estudiar a fons arreu del territori català. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics