Santa Susanna confia en una regeneració natural de la platja abans de l’estiu

Canonada trencada pel temporal. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després del temporal de mar dels últims dies, que es va endur gran part de la platja de les Dunes de Santa Susanna, el consistori espera que un altre temporal torni a lloc la sorra que s’ha desplaçat aquests dies.

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, explica que la sorra no ha marxat lluny i que s’acomula en una llengua propera. En una entrevista a Ràdio Palafolls, Campolier ha explicat que per l’experiència que té, un altre temporal podria retornar la sorra a lloc abans de l’estiu, garantint un bon estat de la platja de les dunes abans de la temporada de bany.

A banda de l’incidència a la sorra, el temporal d’aquests dies va afectar serveis com ara el ferroviari. Renfe va suspendre la circulació de trens diumenge després que les onades arribessin a desfalcar un tram de la via entre Pineda i Santa Susanna. També es va afectar a línies elèctriques i clavegueres. Per evitar aquestes incidències Campolier reclama que cal reparar i ampliar l’escullera a 4 metres sota el nivell del mar, que ajudi a frenar l’onatge en cas de temporal.

Segons l’alcalde de Santa Susanna les autoritats de costes de la Generalitat i de l’Estat ja estan al cas de la necessitat de reparar i ampliar l’escullera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics