URGENT

Les obres del passeig marítim de Malgrat no continuaran fins al proper mandat

Compartiu aquesta història

Fa just un any que el consistori malgratenc donava per acabada la primera fase de remodelació del passeig marítim de Malgrat, entre la plaça de l’àncora i l’avinguda dels Països Catalans, un cop es van plantar un centenar d’arbres en aquest tram.

La intenció era poder començar les obres de la segona fase del passeig, per arribar fins a Santa Susanna, aquesta mateixa tardor. Una previsió que ja s’ha superat.

La nova alcaldessa de Malgrat, Sonia Viñolas, ha explicat a Ràdio Palafolls que en aquest mandat és impossible començar les obres de la segona fase.

D’entrada perquè encara no s’ha resolt el contenciós administratiu amb l’empresa que va fer la primera fase i per que no hi ha temps material per refer el projecte i licitar-lo per començar les obres passat l’estiu.

Es contempla que les obres comencin després de la temporada estival per evitar molèsties al sector turístic i per tenir-lo a punt per la temporada següent. Si es compleixen els nous càlculs, el passeig no estaria enllestit fins el 2024.

El principal problema és que Ajuntament i empresa adjudicatària no es posen d’acord en la liquidació de la primera fase.

El pressupost era d’uns 3 milions d’euros, però l’empresa executora dels treballs va presentar una desviació d’uns 900 mil€. Unes discrepàncies que fa mesos que s’arrosseguen als tribunals i que encara no estan resoltes.

Això fa que encara no es pugui tirar endavant la segona fase de reforma del passeig. Quan es resolgui el plet amb la constructora, el consistori vol escoltar els veïns per saber si cal refer alguna cosa del projecte previst i encara caldrà girar les contribucions especials amb les que es financen les obres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics