El 6% dels residents a Palafolls són de nacionalitat estrangera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El nostre municipi és el 5è per la cua pel que fa a habitants vinguts d’altres països a la comarca del Maresme, amb un 6%, molt lluny de Calella, on gairebé 19 de cada 100 habitants tenen nacionalitat estrangera.

Al nostre municipi, segons dades del padró continu, hi ha 580 persones nascudes en d’altres països. D’aquestes, la meitat són nascudes a països europeus i, per tant, només el 3% dels palafollencs són nascuts fora d’Europa.

Segons aquestes dades, actualment hi ha a Palafolls 138 persones nascudes en països africans, especialment del Marroc. La tercera zona principal de procedència dels palafollencs estrangers és Amèrica del Sud, amb 95 residents provinents de països d’aquesta zona, per davant dels 33 de l’Amèrica del Nord i els 23 residents asiàtics.

D’un any per l’altre només ha augmentat en una persona el nombre global de residents d’origen estranger a Palafolls. De tota manera, sí hi ha hagut una davallada d’estrangers d’altres països europeus, 20 menys d’un any per l’altre,  i per contra un augment del nombre de palafollencs d’origen africà, que han pujat en 21 residents.

Les dades també indiquen que d’Amèrica han vingut més dones que homes, el contrari que passa amb els residents vinguts d’Àfrica, on s’inverteix la proporció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics