Torna el programa de Pacient Expert en Malaltia Pulmonar

Centre Cívic la Verneda (Malgrat de Mar)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Si fa uns dies us explicàvem que es tornava a posar en marxa l’Espai Cuidador a l’Àrea Bàsica de Salut de Malgrat i Palafolls, ara és  el Programa de Pacient Expert en Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica que reprèn l’activitat després que es va posar en marxa el febrer de 2020, i es va haver de suspendre unes setmanes més tard per culpa de la pandèmia.

Aquest programa vol que els pacients d’aquesta malaltia pulmonar s’impliquin en la gestió de la seva patologia crònica, i crear un espai d’intercanvi d’experiències amb altres persones amb la mateixa malaltia.

Així s’han programat 10 sessions en les que es tractaran temàtiques en relació a la malaltia crònica que pateixen els membres del grup. Abans de cada trobada un equip de professionals donarà informació a una de les pacients, coneguda com a Pacient Expert, que després serà l’encarregada de conduir les sessions amb la resta del grup. Serà ella qui donarà l’explicació tot buscant la intervenció de la resta d’usuaris usuaris per compartir opinions i experiències.

El fet que qui dona la informació és una pacient de la mateixa malaltia que la resta, ajuda a que el missatge  arribi d’una manera molt més propera, com assegura Laura Velasco, infermera de l’ABS Malgrat-Palafolls.

El principal avantatge d’aquesta iniciativa és la millora de la qualitat de vida dels pacients que participen en el programa, així com la gestió de la malaltia i la reducció dels ingressos hospitalaris. És una manera de potenciar l’autocura, la corresponsabilitat i l’autonomia de les persones amb un problema de salut crònic.

En la represa després de la pandèmia, s’ha decidit mantenir el mateix grup que ja va iniciar el projecte Pacient Expert el febrer de 2020, així com la mateixa Pacient Expert que hi havia llavors. Es tracta de la Gema, una pacient ja formada i amb les sessions ja més o menys preparada. La Gema afirma que és una iniciativa molt interessant no només per als altres pacients, sinó també per ella, perquè li ha permès aprendre sobre la seva malaltia.

Membres de l’equip d’atenció primària responsables del programa, també estaran presents a les sessions, que es faran al centre cívic de Malgrat, tot i que no hi podran intervenir

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics