URGENT

Blanes recupera l’Aplec del Vilar després de 3 anys

Compartiu aquesta història

Avui dimarts de Pasqua, és una de les festes més emblemàtiques a Blanes. La Setmana Santa a la ciutat s’allarga un dia més gràcies a l’Aplec del Vilar, una celebració popular que encara perdura.

La tradició, que té més de 400 anys d’història, marca que se celebri una missa i una jornada a l’aire lliure al Santuari del Vilar, un dels emplaçaments més emblemàtics dels afores de la ciutat.

S’han recuperat celebracions i activitats, com ara les sardanes, que durant la pandèmia, es van veure obligats a substituir-los per altres actes alternatius i telemàtics.

L’Aplec del Vilar és conegut sobretot per a la reunió de famílies i d’amics que s’agrupen per a compartir aquesta jornada de lleure molt especial.

L’Obreria del Vilar, que s’encarrega dels aspectes més religiosos de l’esdeveniment, mentre que l’Ajuntament es responsabilitza de les altres activitats.

Aquest 2022 ha començat al matí amb la tradicional missa de la Mare de Déu del Vilar.

L’Ajuntament ha posat en marxa un Servei d’Autobús gratuït, on el tret de sortida és a l’Estació d’autobusos. A diferència d’altres anys,s’ha optat per a un recorregut més llarg. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics