La processó sense els legionaris congrega menys públic

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Puntual a les 8 del vespre, la 12a de portadores del pas de la confraria de Palafolls sortien del Forroll amb la Verge dels Dolors a l’espatlla. Un centenar de persones esperaven a les portes de l’equipament, algunes de les quals van seguir el pas en els primers moments de la processó, tot i que ja als últims compassos, el públic que seguia l’acte era testimonial.

La manca dels exlegionaris en l’activitat d’enguany va fer disminuir el públic assistent, convertint-la en la processó menys seguida de les 6 que s’han fet a Palafolls, l’única sense els exmilitars.

Pas de la processó per l’av del Mar. RP

Segons explicava la confraria abans de l’activitat, enguany no es convidava als exlegionaris per evitar aglomeracions en una situació.

Per evitar perjudicis, l’entitat i l’Ajuntament han signat per primer cop un conveni de col·laboració pel que el consistori es va encarregar de subministrar espelmes, encens, avituallament, les flors i la Cobla Ciutat de Banyoles, que va acompanyar el pas durant les 3 hores que va durar la processó.

Aquest cap de setmana, però, alguns digitals han afirmat que  l’Ajuntament ha prohibit la presència dels exlegionaris a la processó i carregaven contra l’alcalde de la nostre vila, Francesc Alemany. Realment, però, enguany ha estat la primera vegada que l’alcalde de Palafolls ha assistit a la processó acompanyat per gran part del govern municipal, cosa que demostra la bona entesa entre Confraria i Ajuntament.

L’alcalde, F. Alemany i el confrare Major, Óscar Bermán, escolten una saeta a la processó del 2022

De fet, en un comunicat conjunt emès fa uns dies, tant la Confraria com l’Ajuntament es felicitaven per la col·laboració conjunta i apostaven pel nou format de processó sense els exmilitars desfilant pels carrers del poble.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics