URGENT

L’expresident Quim Torra escriu un article d’opinió a la revista Vilelles

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte al vespre es presenta el segon número de la revista sobre patrimoni local Vilelles. La revista inclou una desena d’articles sobre la història i sobre el patrimoni natural de la nostra vila.

Per aquest segon número, Vilelles compta amb un article d’opinió especialment escrit per l’expresident de la Generalitat Quim Torra. Torra escriu el primer des articles que es trobarà a la revista local sota el títol de “La memòria local és la memòria nacional”. Torra, nascut a Blanes, és polític, advocat, editor i escriptor català i sempre s’ha mostrat interessat per la història.

L’arxiver municipal Fèlix Bota explica entorn a què gira la participació de l’expresident a la revista de patrimoni local.

El gran gruix dels articles de la revista Vilelles és de caràcter històric. Hi ha articles sobre l’activitat pesquera al terme del Castell al segle XV o del conflicte després de la creació de la parròquia de Malgrat amb la de Sant Genís.

En història contemporània es parlarà sobre el Palafolls del 1936, l’emissió de paper moneda durant la Guerra Civil o, fins i tot, sobre la construcció de la Biblioteca Enric Miralles. En materia natural, en aquest segon número de Vilelles s’inclou un  article sobre sobre la Riera de Mas Reixac i la seva importància com a connector biològic entre el Montnegre i la Tordera.

La novetat és que inclou una entrevista sobre la memòria oral de Palafolls, amb la intenció que en cada número s’hi pugui trobar una entrevista similar.

La revista es presenta dissabte en un acte a quarts de 8 del vespre, al teatre municipal, amb places reduïdes. Serà un acte similar al de fa un any, amb la presència d’alguns dels autors que explicaran els seus articles i s’acompanyarà amb un tast de vins.

Cal reservar plaça per assistir a entrades.palafolls.cat 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics