Palafolls, Poppi, Ax i Stegna es proposen revifar l’agermanament

Sopars a la fresca del 2017. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La pandèmia ha refredat les relacions entre aquestes localitats agermanades. Fa temps que les relacions entre aquestes poblacions d’Itàlia, França i Polònia només és telemàtica, però la voluntat és recuperar la relació i revifar els agermanaments.

Ho explicava l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany en l’últim ple municipal a preguntes del PSC.

Aquest proper mes de juny una delegació de cada localitat vindrà a Palafolls amb la intenció de consolidar els agermanaments i reprendre les relacions.

Els agermanaments tenen dues dimensions. Una la institucional entre ajuntaments i un altra de societat civil amb entitats que promouen els intercanvis i activitats entre aquestes localitats.

Justament aquesta setmana la Comissió d’Agermanaments de Palafolls té cita amb el consistori per posar-se al dia i reprendre l’activitat. Ho explica Susanna Pla, regidora de Cooperació.

Palafolls es va agermanar amb Poppi fa prop de 35 anys i amb Ax les Thermes en fa 24. Durant aquests anys la relació ha tingut alts i baixos, però s’ha mantingut solida. La relació és tan estreta que fins i tot la localitat francesa i la italiana també s’ha agermanat entre si. 

Trobada entre els representants polítics d’Ax, Palafolls i Poppi al 2019. RP

Abanda del desgast provocat per la pandèmia cal sumar-hi també els problemes de canvi generacional en els impulsors de la relació per mantenir el batec dels agermanaments.

Els agermanaments s’han traduït en diferents activitats. A Palafolls les més tradicionals han estat la sortida anual per esquiar a Ax les Thermes, a finals de gener, o els Sopars a la Fresca de la Festa Major de Palafolls que es van deixar de fer el 2019.

Es desconeix si aquests sopars a la fresca tornaran aquest  setembre i si ho faran amb el format tradicional amb parades de menjar de totes les localitats agermanades amb Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics