La Policia visita les masies de Palafolls per fer-ne un cens actualitzat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Saber quantes masies estan habitades i quantes persones viuen en cada una d’elles, és un dels objectius de les visites que aquests dies estan fent agents de la policia local de Palafolls. 

La intenció és tenir una informació detallada sobre la situació de cada una d’aquestes cases, sobre tot aquelles més aïllades. Una informació que pot ser útil per detectar necessitats, com persones que viuen soles, o també per tenir-la present en cas d’onades de fred o calor o per emergències com a possibles incendis.

Ho explica Lluís Moreno, cap en funcions de la Policia Local.

A més, el cos local de seguretat ha estrenat recentment una nova eina digital pròpia que li permet ser més efectiu a la seva tasca. Un dels agents del cos ha desenvolupat una aplicació mòbil, per a ús exclusiu de la Policia Local, que ha localitzat i ha indexat les diferents masies i nuclis aïllats del nostre poble per fer molt més àgil qualsevol actuació policial lluny del centre.

En cas d’emergència, els agents poden identificar ràpidament la millor manera per arribar  a qualsevol masia palafollenca. A més ja estan geolocalitzades, pel que es pot enviar la localització als serveis mèdics o els bombers molt més ràpidament i sense necessitat de dedicar efectius a indicar el camí.

Aquesta nova aplicació també indexa els principals punts d’interès de la nostra vila com espais naturals com ara fonts o la roques d’en Vinyals així com la situació dels hidrants. Ho explica Sergi Martín  agent que ha desenvolupat aquesta eina.

Aquesta aplicació està al telèfon mòbil  de la Policia Local i s’anirà ampliant amb més funcions que permetin una ràpida actuació en cas d’emergència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics