URGENT

El web de l’Ajuntament aconsegueix un aprovat justet en transparència

Compartiu aquesta història

Des de fa 9 anys el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona analitza els webs municipals dels ajuntaments catalans i del país valencià per saber el grau de compliment d’uns indicadors relacionats amb la transparència.

En total s’avaluen 52 ítems diferents, com ara la presència al web d’informació sobre els regidors de govern i d’oposició, sobre l’agenda dels càrrecs electes o sobre els acords de ple o la junta de govern local.

El web palafolls.cat ha validat 26 dels 52 indicadors, el que li dona un 50% dels criteris de transparència analitzats per l’ InfoParticipa. 

Segons aquest estudi, al web hi falten dades com la biografia i el currículum dels representants polítics, el calendari i competències dels òrgans de govern, el codi de conducta dels membres de la institució  o  la manca d’informació sobre les resolucions judicials que afecten a la institució.

L’aprovat justet de transparència, amb aquest 50% de validació, suposa un augment dels criteris de transparència, ja que l’any passat el web municipal estava al 42%. A més, arriba en un moment en el que el consistori està treballant en millorar la informació, els serveis i els tràmits que s’ofereix des del portal palafolls.cat i que s’espera que es vegi en la valoració del proper any d’aquest estudi. Ho explica Oriol Jordan, regidor de Transparència i Comunicació de Palafolls.

Un altre dels punts en que el consistori vol incidir és en el canvi del web municipal. Jordan considera que el portal actual és obsolet i reconeix que cal canviar-lo el més aviat possible. De moment, però, la crisi derivada de la pandèmia ha retallat recursos per fer aquesta actuació.

Dels pobles del voltant, Malgrat és qui ratlla l’excel·lència al seu web municipal amb més d’un 90% de compliment dels criteris d’InfoParticipa. Ahir l’alcaldessa de Malgrat, Sònia Viñolas, recollia el segell acreditatiu dels bons resultats de l’estudi. Pineda s’apropa al 85% mentre que Tordera està al 63. Santa Susanna no arriba al 60% i només Blanes està per sota de Palafolls amb un 42% de compliment dels ítems.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics