URGENT

Blanes creu que el Pla de Motes de l’ACA fa perillar els seus conreus

Compartiu aquesta història

Dimecres l’Agència Catalana de l’Aigua presentava a Palafolls el pla de motes amb el que vol augmentar la seguretat del tram baix del riu Tordera i evitar inundacions com les del Gloria.

El pla preveu 3 actuacions principals. La primera consisteix en la reordenació de les motes en el tram final del riu Tordera, dins dels termes municipals de Malgrat de Mar i Blanes, una actuació que preveu l’ampliació de la llera en prop de 8 hectàrees al marge dret i de 9 hectàrees a l’esquerra. Això suposarà un recreixement de motes de fins a 75 metres.

Aquesta actuació ha posat en alerta l’Ajuntament de Blanes que creu que això pot “arrasar” amb gairebé tota l’activitat agrícola de la localitat, que es concentra al voltant del riu. Àngel Canosa és l’alcalde de Blanes.

Alhora l’alcalde de Blanes, afirma que aquest projecte de motes també afecta l’ampliació de la dessaladora que ja està en projecte. Canosa creu que no es pot fer aquesta ampliació sense tenir el pla de motes i per això demana que s’aturi el projecte. L’alcalde ja anuncia que es presentaran al·legacions als dos projectes.

Des de Palafolls la proposta relativa al nostre municipi, que preveu augmentar la mota del marge dret un metre respecte la cota actual, a la zona de la potabilitzadora.

Francesc Alemany creu que ajudarà a mitigar els afectes de possibles avingudes, però demana que l’ACA també actuï al tram palafollenc del Rec Viver o actuacions al tram de riu al pla de la Ginesta.

L’ACA ha anunciat ara un periode de 2 mesos per escoltar el territori i proposar millores al pla de gestió de motes del tram baix de la Tordera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics