Debat sobre el trasllat de la línia ferroviària de la costa del Maresme a l’interior

Foto: Ajuntament de Santa Susanna
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El canvi climàtic ja és un fet i cada cop són més les evidències que ho demostren.

Davant d’això només podem adaptar-nos o buscar solucions per poder combatre’l.El comitè d’experts impulsat pel Consell Comarcal del Maresme, ha fet públiques 34 propostes per moderar la situació de vulnerabilitat de la comarca davant la situació d’emergència climàtica.

El tècnic de Medi Ambient i Canvi Climàtic del Consell comarcal del Maresme, Xavier Bonet, creu que seria necessari prestar atenció a la costa i planificar infraestructures per evitar que hi hagi més accidents com el que podia haver passat a Santa Susanna amb el descalçament de la base de la platja de vies a causa de l’onatge.

Sovint els temporals de mar malmeten les vies de tren de la R1 deixant inoperatiu el rservei ferroviari a la comarca.

L’altra prioritat és pensar en la desconstrucció d’algunes instal·lacions com la zona de càmpings del Delta de la Tordera a Malgrat de Mar, ja que la seva continuïtat també està amenaçada pels temporals marítims.Es parla d’un sistema de dunes en les platges com a barreres naturals per a la protecció de la costa.

Per altra banda, a la feina dels experts comarcals, el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana encarregarà un estudi de vulnerabilitat de la línia de rodalies R1 al seu pas pel Maresme, per tal d’identificar els punts en què la regressió de les platges té un impacte directe sobre la infraestructura.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics