Palafolls tindrà un Pla Antifrau que li obrirà la porta a ajuts econòmics europeus

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email


En el ple previst per aquest dijous al vespre hi ha dos punts relacionats amb l’antifrau.En concret es preveu la creació d’una comissió tècnica del pla antifrau del consistori i una declaració institucional de compromís amb la lluita antifrau.

Aquestes dues aprovacions són necessàries perquè l’Ajuntament de Palafolls pugui obrir la porta al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern espanyol i que preveu diferents línies d’ajuts econòmics.

Aquest pla neix per mitigar els efectes econòmics de la pandèmia provocada pel coronavirus als diferents països que integren la Unió Europea, i que a Espanya ha suposat la posada en marxa d’aquest instrument d’inversió que determinarà l’adjudicació de fons als diferents nivells de l’Administració, també els municipals.

Al setembre, el Ministeri d’Hisenda publicava una ordre que indica com s’haurà de gestionar aquestes ajudes i què hauran de fer aquelles administracions que percebin fons en execució del Pla.

Entre aquestes s’exigeix que s’implementin mesures destinades a prevenir el frau i que es garanteixi que els fons rebuts es faran servir pel que s’ha demanat i aplicant les normatives vigents.

L’Ajuntament necessita aquest pla per poder demanar ajudes a Next Generation. De tota manera, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència també inclou línies d’ajudes a petites empreses i particulars.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics