Una 80a de veïns del carrer Ramon Turró demanen que es reverteixi el doble sentit

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una de les mesures incloses en la prova pilot de circulació al centre de Palafolls ha estat la conversió a doble sentit d’un tram del carrer Ramon Turró, entre el sindicat i l’avinguda Costa Brava.

La majoria de veïns d’aquest tram de via han presentat un escrit a l’Ajuntament demanant que es replantegi la mesura i que es reverteixin els canvis.

Al·leguen que des de l’abril han experimentat un augment considerable del trànsit, un fet que els ha creat diferents perjudicis. El primer, la contaminació acústica. Recorden que el carrer ja havia estat de doble sentit, però, després d’un estudi amb sonómetre, es va decidir fa anys deixar-lo només amb un sentit. Ara el soroll de cotxes ha tornat. Ho explica Brisa Delgado veïna afectada.

L’escrit, entrat a l’Ajuntament a mitjans d’abril, també explica que la mesura ha provocat molèsties als veïns com ara la dificultat per entrar i sortir dels seus aparcaments. L’augment  de vehicles i la corba que hi ha en aquest tram fa que entrar o treure els cotxes dels garatges sigui més perillós. També remarquen que la proximitat dels habitatges a la calçada fa impossible fer vida als balcons o obrir les finestres ara que ve l’estiu. 

L’escrit presentat al consistori, el qual denuncien encara no ha estat contestat, també explica que els veïns també es troben amb dificultats per carregar i descarregar compres, infants o gent gran, ja que no hi ha espai.

Delgado explica que el carrer té voreres molt estretes, cosa que obliga sovint a usar part de la calçada per passar. Fins ara hi havia espai suficient, però ara s’ha rebaixat la seguretat. Per tot plegat demana al consistori que recapaciti i reverteixi la mesura abans que hi hagi accidents.

Per la seva banda, l’Ajuntament recorda que el canvi a doble sentit és una mesura inclosa dins la prova pilot de mobilitat al centre i que no és definitiva. Emplaça als veïns a participar de la consulta que es farà el mes vinent per saber l’opinió sobre tots els canvis. El consistori recorda que, a l’igual que hi ha crítiques, també hi ha veïns que valoren molt positivament aquests canvis de mobilitat i la creació de nous aparcaments  al centre de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics