Es recuperen dues espècies de fauna i flora en perill a la desembocadura de la Tordera

Exemplar de Corriol Camanegra. Foto: Enric Badosa
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una d’elles és el corriol camanegre, que ha nidificat a la desembocadura després de 26 anys.

Per la seva part, l’espècie de planta capironat marí, considerat extingit a la península Ibèrica des de fa dècades, ha germinat a la zona protegida de la desembocadura del riu. Es tracta d’una planta amb una única població redescoberta a Santa Susanna i que ara ha reaparegut a la platja d’accés restringit entre Malgrat i Blanes.

La recuperació d’aquestes dues espècies és conseqüència directa de la regulació d’accés de la desembocadura que s’aplica des de l’any 2020 i la gestió iniciada per la recuperació ecològica de l‘espai.

 Les mesures de gestió i protecció de l’espai, també, han afavorit que aquestes dues espècies de fauna i flora recuperin espais a la zona de Malgrat de Mar.

Després del temporal Gloria, es va restringir l’accés a aquesta platja. La massificació de l’espai i les molèsties ocasionades per persones i gossos deslligats, van fer fora a aus i espècies habituals d’aquests ecosistemes que s’han recuperat un cop s’ha tancat l’espai per la seva protecció.

Tant l’Ajuntament com els naturalistes agraeixen a la major part de la ciutadania el respecte a les restriccions d’accés a la zona protegida. Tot i això han volgut mostrar el seu malestar pels inacceptables comportaments incívics dels qui no respecten aquestes mesures per a la recuperació d’un espai d’extraordinari valor natural. La nidificació dels corriols i el retorn del capironat marí confirmen el potencial del delta de la Tordera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics