URGENT

Palafolls millora la seva renda per habitant, però continua sent de les més baixes del Maresme

Compartiu aquesta història

Segons les dades donades a conèixer ara, però que corresponen a l’any 2019, els palafollencs tenen una renda familiar bruta disponible de 16.100€ anuals. Són 500€ més que l’any anterior.

La Renda Familiar Bruta Disponible mesura els ingressos de què disposen els residents d’un territori per destinar-los al consum o a l’estalvi. No calcula els ingressos, sinó la diferència entre els recursos i usos, és a dir el saldo disponible després de pagar impostos i prestacions socials.

La mitjana de la renda familiar bruta disponible al Maresme se situa en els 18.400€ per habitant. 

Ara bé, la nostra és una comarca de contrastos evidents. Hi ha una diferència de fins a 13.000 euros per habitant entre Alella i Cabrils, els pobles amb la renda més alta de la comarca amb 27.000€ anuals de mitjana per habitant, i Tordera que és qui té una renda per càpita més baixa amb 14.600€/habitant. 

De fet els pobles del nostre voltant, els del nord de la comarca, són els que tenen la renda més baixa al Maresme. Amb els 16.100 € de mitjana, Palafolls és sisè per la cua, Malgrat 4t amb 15800, Calella i Pineda acompanyen Tordera a la part baixa del rànquing. Santa Susanna tampoc s’escapa d’aquesta cua de la classificació dels pobles amb renda per càpita al Maresme.Està  a la 7a posició, just per sobre de Palafolls, amb 16.300€ de mitjana.

La renda mitjana del Maresme és superior a la catalana (18.200€/hab) i és la 6a comarca al rànquing de renda familiar bruta disponible rere el Barcelonès, el Baix Llobregat , el Garraf  i el Vallès Occidental.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics