Palafolls millora la seva renda per habitant, però continua sent de les més baixes del Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons les dades donades a conèixer ara, però que corresponen a l’any 2019, els palafollencs tenen una renda familiar bruta disponible de 16.100€ anuals. Són 500€ més que l’any anterior.

La Renda Familiar Bruta Disponible mesura els ingressos de què disposen els residents d’un territori per destinar-los al consum o a l’estalvi. No calcula els ingressos, sinó la diferència entre els recursos i usos, és a dir el saldo disponible després de pagar impostos i prestacions socials.

La mitjana de la renda familiar bruta disponible al Maresme se situa en els 18.400€ per habitant. 

Ara bé, la nostra és una comarca de contrastos evidents. Hi ha una diferència de fins a 13.000 euros per habitant entre Alella i Cabrils, els pobles amb la renda més alta de la comarca amb 27.000€ anuals de mitjana per habitant, i Tordera que és qui té una renda per càpita més baixa amb 14.600€/habitant. 

De fet els pobles del nostre voltant, els del nord de la comarca, són els que tenen la renda més baixa al Maresme. Amb els 16.100 € de mitjana, Palafolls és sisè per la cua, Malgrat 4t amb 15800, Calella i Pineda acompanyen Tordera a la part baixa del rànquing. Santa Susanna tampoc s’escapa d’aquesta cua de la classificació dels pobles amb renda per càpita al Maresme.Està  a la 7a posició, just per sobre de Palafolls, amb 16.300€ de mitjana.

La renda mitjana del Maresme és superior a la catalana (18.200€/hab) i és la 6a comarca al rànquing de renda familiar bruta disponible rere el Barcelonès, el Baix Llobregat , el Garraf  i el Vallès Occidental.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics