Nou servei a Tordera d’atenció a les persones que han patit situacions d’abús sexual

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Tordera, mitjançant l’àrea de Serveis Socials, ha iniciat una col·laboració amb la Fundació Concepció Juvanteny per tal de prestar al municipi un servei  adreçat a totes aquelles persones, especialment infants i les seves famílies, que hagin patit situacions d’abús sexual.

Ens ho explica la coordinadora de l’entitat AIDA

Els professionals que realitzen l’atenció són terapeutes, treballadors socials i advocats especialitzats en l’àmbit. És un servei gratuït i té una durada màxima de 10 sessions.

El servei ofereix un abordatge integral per prevenir, diagnosticar i reparar l’abús, posant el focus de la seva intervenció en tot l’entorn familiar de la víctima. Aquest programa conegut com AIDA, (Abordatge Integral De l’Abús) és una nova unitat pilot que vol donar compliment a la nova Llei de Garanties de la Infància aprovada al Juliol de 2021.

La unitat AIDA treballa amb tres serveis que són fonamentals per ajudar a les víctimes. La prevenció, el diagnòstic i la reparació.

La prevenció serveix per ensenyar als nens i nenes a identificar les seves emocions. Se’ls hi proporciona eines perquè siguin capaços de fer públiques les conductes inadequades o que els hi molesten, sense tenir por. Durant el diagnòstic no només s’escolta a la víctima sinó també el seu entorn i es compta en tot moment amb l’assessorament d’una advocada especialitzada. Per últim, hi ha la reparació, que parla de reparar la ferida de l’ànima. Es repara a la víctima i el seu entorn després de viure situacions vulnerables. 

Trobareu més informació sobre aquestes sessions al web de l’Ajuntament de Tordera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics