URGENT

Malgrat commemora aquest cap de setmana l’enfonsament del Ciudad de Barcelona

Compartiu aquesta història

Aquest cap de setmana, amb motiu de la commemoració del 85è aniversari de l’enfonsament del vaixell, s’ha organitzat el Memorial Internacional Solidarity Park. 

El vaixell Ciudad de Barcelona transportava uns 300 brigadistes internacionals i material de suport al bàndol republicà durant la Guerra Civil. Quan passava davant les costes de Malgrat, un submarí del bàndol nacional va llançar dos torpedes. Un es va perdre i va acabar a la platja de Lloret de Mar, però un segon míssil va acabar impactant al vaixell, a 400 metres de la costa malgratenca. El Ciudad de Barcelona es va enfonsar ràpidament, en molt pocs minuts.

L’esdeveniment que comença demà, consistirà en música, actuacions, exposicions artístiques, mercats, xerrades, menjar en comú, visites històriques, entre d’altres. També hi haurà una presentació especial d’obres creades per estudiants com a part del projecte educatiu del Solidarity Park.

El festival d’enguany serà diferents als anteriors, ja que aquest any també s’inaugurarà el monument del Solidarity Park, una obra dissenyada i creada per l’escultor Rob MacDonald, dedicat a la memòria històrica dels brigadistes a bord del Ciutat de Barcelona fa ara 85 anys.

El programa d’activitats comença demà a les 11 del matí, a la zona de l’arxiu, amb música i exposicions. Posteriorment, es durà a terme una trobada d’estudiants i familiars de Brigadistes Internacionals. Durant la jornada hi haurà xerrades, una exposició i es finalitzarà amb un concert a les 21h de la nit amb l’actuació de Sergi i Núria, un duo de versions de grans clàssics i de diferents gèneres de tots els temps.

De cares a dissabte s’hi trobaran altres activitats com mercats d’identitats, un museu vivent on es representaran escenes de la vida quotidiana durant la guerra civil. També es podrà gaudir d’un concert amb música de coral, es farà el sopar popular i es tancarà el dia amb un altre concert de música folk. L’últim dia del festival, diumenge, començarà a les 11h del matí i es durà a terme la inauguració del monument Solidarity park, ubicat a passeig de Mar i que acabarà amb un dinar de germanor.

El festival es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube “Solidarity park” i podreu trobar més informació sobre l’esdeveniment al web de l’Ajuntament de Malgrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics