Territori, Consell Comarcal i els municipis dissenyen la pacificació de l’NII al Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de l’alliberament dels peatges el setembre de l’any passat, s’han portat a terme diferents estudis i treballs per fer una millora de la carretera C-32 i la N-II del Maresme.

Una reunió del Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme va donar ahir el tret de sortida a aquest treball de consens territorial per a concretar tècnicament aquestes actuacions. Amb la pacificació de la N-II es vol convertir aquesta carretera en una via local i integrada. A part, es vol implantar una via ciclista i la instal·lació de plaques fotovoltaiques als espais on abans estaven els peatges de la C-32. I precisament parlant dels alliberaments de peatges d’aquesta carretera, el seu projecte consisteix en millorar la connectivitat d’aquesta i la seva funcionalitat. El Departament preveu que aquestes noves millores tinguin un pressupost de 120 milions d’euros. Les obres començaran aquest any i s’allargaran fins el 2026.

Els projectes, que abasten una longitud de més de 40 quilòmetres, concretaran tècnicament les actuacions necessàries i la seva configuració. L’actuació s’ha dividit en 6 projectes: tres garantiran una via ciclista a l’Alt Maresme que doni continuïtat per la carretera als trams del passeig marítim i tres projectes més de pacificació de l’N-II segons els trams.

L’alliberament del peatge del passat mes de setembre ha significat que la C-32 ha passat de canalitzar el 33% del trànsit abans de la finalització dels peatges al 50%  del trànsit a l’Alt Maresme,

En contrast, la baixada del trànsit a l’N-II en benefici de l’autopista de l’Alt Maresme, hi ha situacions variables i es registren descensos d’entre el 30% i el 50% de la intensitat de trànsit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics