URGENT

Territori, Consell Comarcal i els municipis dissenyen la pacificació de l’NII al Maresme

Compartiu aquesta història

Des de l’alliberament dels peatges el setembre de l’any passat, s’han portat a terme diferents estudis i treballs per fer una millora de la carretera C-32 i la N-II del Maresme.

Una reunió del Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme va donar ahir el tret de sortida a aquest treball de consens territorial per a concretar tècnicament aquestes actuacions. Amb la pacificació de la N-II es vol convertir aquesta carretera en una via local i integrada. A part, es vol implantar una via ciclista i la instal·lació de plaques fotovoltaiques als espais on abans estaven els peatges de la C-32. I precisament parlant dels alliberaments de peatges d’aquesta carretera, el seu projecte consisteix en millorar la connectivitat d’aquesta i la seva funcionalitat. El Departament preveu que aquestes noves millores tinguin un pressupost de 120 milions d’euros. Les obres començaran aquest any i s’allargaran fins el 2026.

Els projectes, que abasten una longitud de més de 40 quilòmetres, concretaran tècnicament les actuacions necessàries i la seva configuració. L’actuació s’ha dividit en 6 projectes: tres garantiran una via ciclista a l’Alt Maresme que doni continuïtat per la carretera als trams del passeig marítim i tres projectes més de pacificació de l’N-II segons els trams.

L’alliberament del peatge del passat mes de setembre ha significat que la C-32 ha passat de canalitzar el 33% del trànsit abans de la finalització dels peatges al 50%  del trànsit a l’Alt Maresme,

En contrast, la baixada del trànsit a l’N-II en benefici de l’autopista de l’Alt Maresme, hi ha situacions variables i es registren descensos d’entre el 30% i el 50% de la intensitat de trànsit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics