Pineda tanca la setmana sense fum coincidint amb el dia mundial del Tabac

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sota el lema “Viu sense fumar, comença a sumar”, el municipi veí ha celebrat la seva 23ena edició de la setmana sense fum.

La campanya va començar dimecres amb una sèrie d’activitats que s’han anat fent al llarg de la setmana i que finalitza avui, coincidint amb el Dia mundial sense tabac.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar a la ciutadania sobre els beneficis de respirar un ambient lliure de fum, com també prevenir el consum de tabac entre joves i aconseguir poder abandonar l’hàbit.

Durant la campanya, s’han anat realizat diferents activitats. Per exemple, els alumnes de primària i la ESO, de les escoles i dels instituts pinedencs, van realitzar tallers, on s’hi destaca el 14è concurs de “Cartells sense fum”. En aquesta edició, han estat els alumnes de 6è de primària de 7 escoles municipals els que han creat i dissenyat propostes creatives i impactants. El cartell guanyador de l’edició d’enguany, ha estat els de 4 alumnes de l’Escola Poblenou. Com a reconeixement d’aquest certamen, el cartell estarà penjat a les cartelleres municipals, a les escoles,  i a part, s’entregarà en format de postal a tots els infants per tal de comentar-ho a casa.

De fet, ahir també, es va saber quin seria el nou tram lliure de fum amb el que compatarà Pineda. Es tracta d’un tram situat a la Platja del Poblenou. Des de l’ajuntament destaquen, que no només s’ha escollit com a mesura de protecció pels habitants del municipi, sinó que, també es creen mesures de protecció mediambientals, al reduir la quantitat de burilles que es dipositen a la zona de la platja.

D’altra banda, des de la vessant ciutadana, es van muntar paradetes informatives per implicar els ciutadans del municipi amb aquesta iniciativa per que prenguin consciència de la importància dels espais lliures de fum.

Cal destacar, també, l’activitat realitzada aquest passat diumenge, on es va iniciar una passejada des de la Plaça de les Mèlies fins a la platja dels Pescadors on es van anar recollint burilles trobades pel terra. L’acte va finalitzar a quarts de 12 amb una fotografia grupal de tots els participants i la brossa extreta durant la caminada.

Així doncs, avui acaba una setmana de campanya de consciència social que segueix lluitant per tenir espais lliures de fum. Una iniciativa que ha posat en marxa l’Ajuntament de Pineda, l‘Agència de Salut Pública de Catalunya i farmàcies del municipi i que durant el cap de setmana han dut a terme diferents activitats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics