L’arxiu digitalitza i publica a internet fons patrimonials particulars

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Amb estreta col·laboració amb l’Arxiu Comarcal del Maresme, l’arxiu municipal de Palafolls ha impulsat una campanya que vol digitalitzar i posar a l’abast de tothom els fons patrimonials de diferents particulars de Palafolls. L’interès principal estan en els documents d’un segle enrere, ja que la propia llei demana posar a disposició els investigadors aquells documents de més de cent anys.

Ho explica Felix Bota, l’arxiver municipal de Palafolls.

Ja s’ha digitalitzat, descrit i publicat a internet el fons documental de Can Camps, amb una 40a de documents dels segles XV i XVI com ara pergamins amb testaments, heretaments, o dots relacionats amb aquest mas palafollenc.

Aquest és el primer fons digitalitzat, però ja hi ha altres famílies que s’han posat en contacte amb l’Arxiu local per digitalitzar els seus documents patrimonials.

Un cop digitalitzats i publicats a internet, els documents originals són retornats a les famílies, que saben que sempre hi haurà una còpia digital a l’abast de tothom.

Les famílies que tinguin un patrimoni documental de més de cent anys i que pugui ser interessant per ser digitalitzat, es pot dirigir a l’Arxiu per aquest servei que és gratuït i que facilita la feina als investigadors.

Es poden consultar els documents digitalitzats AQUÍ

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics