Manteniment de les franges perimetrals de Palafolls per evitar incendis

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A les portes de l’estiu el nostre municipi ja treballa per evitar la propagació d’incendis forestals al nostre poble. Això implica diferents tasques de manteniment i desbrossat de parcel·les boscoses.

És el que s’està realitzant aquests dies a Sant Lluís, on el consistori està fent tasques de manteniment de la franja perimetral que protegeix aquest barri. Aquestes tasques volen reduir la massa forestal i el sotabosc que envolta la zona evitada de Sant Lluís.

Ja fa temps que els nuclis habitats de Palafolls disposen d’aquesta franja perimetral, regulada per llei, i que té una funció d’escut i de tallafoc per evitar que un possible incendi acabi afectant les parts habitades del poble. Les tasques de manteniment es fan cada any, però es va alternant les zones on actuar. Així doncs, en realitat, a cada franja s’hi actua cada dos anys.

Ho explica Helio López, Tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls

Aquest any s’està actualitzant la franja de Sant Lluís, i aquesta mateixa setmana comencen els treballs a les urbanitzacions de Mas Carbó i Mas Reixac per tenir les franges enllestides abans de l’inici de l’estiu.

Enguany també es farà el manteniment de la franja de Can Batlle, a Santa Maria.

L’any passat es va actualitzar la franja que envolta Ciutat Jardí, la urbanització més gran de Palafolls, i enguany es preveu anar netejant les parcel·les de titularitat municipal situades al sud de la urbanització per tal de mantenir netes i desbrossades per evitar incendis.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics