URGENT

L’Ajuntament trasllada al president la necessitat de millorar el finançament municipal

Compartiu aquesta història

Ahir a la tarda el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès va ser en visita oficial a Palafolls, la primera des que el pinedenc ocupa aquest càrrec. 

L’alcalde de Palafolls Francesc Alemany va rebre el President a les portes del consistori i, després de saludar als regidors locals, es van reunir tots plegats a la sala de plens municipal on Aragonès va signar al llibre d’honor de l’Ajuntament.

La trobada va servir també per a què Alemany traslladès al president les principals preocupacions del consistori local. 

En concret, el batlle va explicar al president de la Generalitat la importància de l’esperat pla de motes de l’ACA. També va recordar a Aragonès que Palafolls està a l’espera del projecte de la rotonda d’entrada i va demanar al president que intercedeixi per millorar el finançament local. Alemany explica que la derogació de les plusvàlues i la nova normativa aplicada han suposat un sotrac econòmic a l’Ajuntament. Una davallada d’ingressos a la que cal sumar el final de la concessió de l’autopista per la que l’Ajuntament també ha deixat de cobrar l’IBI. Entre una cosa i l’altre, són uns 700.000€ menys d’ingressos per aquest any.

Segons explica el mateix Alemany, Aragonés és conscient de la tensió econòmica de molts ajuntaments i des de la Generalitat s’està intentant  gestionar una solució des del govern de l’Estat.

Aragonés va estar una mitja hora a l’Ajuntament i el Departament de Premsa de Presidència no va permetre que fes declaracions a aquesta emissora sobre la visita oficial a l’Ajuntament.

Des del 2009 que Palafolls no rebia una visita ocficial del President de la Generalitat de Catalunya, quan ho va fer José Montilla.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics