URGENT

La colla gegantera de Palafolls posa a punt els Gegants i els Gegantons

Compartiu aquesta història

La colla Gegantera recupera les activitats format pre pandèmia i ho fa amb una sèrie de sortides per diferents municipis de la zona. Per aquest motiu, des de dissabte passat s’està treballant en la posta a punt dels gegants i gegantons de Palafolls. Durant aquestes jornades s’estan fent tallers i activitats, que a banda d’arreglar i enllestir els capgrossos, l’objectiu principal és que els que formen part del projecte tant els més menuts com els joves, se’ls empoderi molt més com a membres de la colla. Ho explica Xavier Salicrú, cap de colla gegantera de Palafolls.

Tot i que la colla gegantera compte amb més d’una desena de Gegants i gegantons i, que fan rotacions quan fan cercaviles o els treuen per festes, sempre hi ha algun de preferit. En aquest cas, es tracta de la Puput que tira aigua, com també el Nil Cocodril, són dos exemples dels que més pateixen aquests desgastos.

Aquest any i, durant l’estiu, es volen muntar diferents tallers, com ara balls i coreografies pels propis gegantons. Unes activitats que serviran per motivar als membres de la colla, tant als antics com la nova canalla que s’ha unit.

Després d’iniciar el seu programa de rutes i cercaviles fa dues setmanes a Vilafant, aquest diumenge, la Colla gegantera fa la seva segona sortida a Hortsavinyà. No es tracta d’una trobada gegantera, si no que és una festa tradicional de colles geganteres de la zona que fan temps que hi col·laboren, i és coneguda com l’Aplec de l’Erola.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics