Malgrat descobreix la figura de l’explorador Fèlix Cardona als alumnes

Fèlix Cardona
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’actriu malgratenca Assumpta Mercader representa “La motxilla d’en Fèlix Cardona” als estudiants de cinquè i sisè de primària de les escoles del municipi, una activitat teatralitzada per apropar la trajectòria de l’explorador a Veneçuela i, alhora, descobrir el fons històric que s’emmagatzema a l’Arxiu Municipal.

La iniciativa, coordinada per la regidoria d’Educació, es va posar en marxa al març de l’any passat durant l’acte d’inauguració de la plaça Fèlix Cardona i aquest any s’han continuat programant sessions a les escoles Mare de Déu de Montserrat, Fonlladosa, Vedruna i Sant Pere Chanel.

Cardona va néixer l’any 1903 a Malgrat de Mar. Va fer la volta al món en un veler de vapor, on va conèixer un geòleg anglès que anava a Veneçuela a estudiar la conca del riu Caroní. Durant una època de crisi, va desmuntar la fàbrica tèxtil que dirigia a Malgrat amb la intenció de traslladar-la a Veneçuela, però degut a les dificultats burocràtiques no ho va aconseguir i va trobar feina d’encarregat en una empresa productora de cafè. Allà va conèixer un català afincat a Veneçuela que havia decidit fer d’explorador de forma professional i es va retrobar amb el geòleg anglès, que li van encomanar la passió per descobrir noves terres i va llençar-se a viatjar pels rius en canoa. Va ser Cap d’Exploracions de l’Oficina de Fronteres del Ministeri de Relacions Exteriors i va recórrer les aigües entre l’Orinoco i l’Amazones, on avui una muntanya duu el seu nom. 

També va trobar ètnies indígenes no conegudes anteriorment i va participar en el descobriment de les fonts de l’Orinoco, entre altres fites que han passat a la posteritat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics