URGENT

Malgrat descobreix la figura de l’explorador Fèlix Cardona als alumnes

Compartiu aquesta història

L’actriu malgratenca Assumpta Mercader representa “La motxilla d’en Fèlix Cardona” als estudiants de cinquè i sisè de primària de les escoles del municipi, una activitat teatralitzada per apropar la trajectòria de l’explorador a Veneçuela i, alhora, descobrir el fons històric que s’emmagatzema a l’Arxiu Municipal.

La iniciativa, coordinada per la regidoria d’Educació, es va posar en marxa al març de l’any passat durant l’acte d’inauguració de la plaça Fèlix Cardona i aquest any s’han continuat programant sessions a les escoles Mare de Déu de Montserrat, Fonlladosa, Vedruna i Sant Pere Chanel.

Cardona va néixer l’any 1903 a Malgrat de Mar. Va fer la volta al món en un veler de vapor, on va conèixer un geòleg anglès que anava a Veneçuela a estudiar la conca del riu Caroní. Durant una època de crisi, va desmuntar la fàbrica tèxtil que dirigia a Malgrat amb la intenció de traslladar-la a Veneçuela, però degut a les dificultats burocràtiques no ho va aconseguir i va trobar feina d’encarregat en una empresa productora de cafè. Allà va conèixer un català afincat a Veneçuela que havia decidit fer d’explorador de forma professional i es va retrobar amb el geòleg anglès, que li van encomanar la passió per descobrir noves terres i va llençar-se a viatjar pels rius en canoa. Va ser Cap d’Exploracions de l’Oficina de Fronteres del Ministeri de Relacions Exteriors i va recórrer les aigües entre l’Orinoco i l’Amazones, on avui una muntanya duu el seu nom. 

També va trobar ètnies indígenes no conegudes anteriorment i va participar en el descobriment de les fonts de l’Orinoco, entre altres fites que han passat a la posteritat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics