Tornen a vandalitzar elements del Castell de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una vegada més, la fortalesa del nostre municipi ha rebut actes vandàlics que han malmès part dels elements que s’han instal·lat recentment per garantir la seguretat al recinte.

Aquests dies, el vidre de protecció dels festejadors ha tornat a aparèixer esmicolat.

Es tracta d’una barana de vidre laminat d’un gruix superior al centímetre, que permet garantir la seguretat a la zona dels festajadors del primer recinte evitant un gran impacte visual. Es dóna el cas que el mateix vidre ja va ser vandaitzar i trencat fa poc més d’un any. 

Aquest és un dels elements instal·lat al 2020 en el marc del projecte de manteniment  i de seguretat desplegat al castell i que ha suposat la incorporació de baranes, el tancament passos i espais, com l’ermita, i la pavimentació de la rampa d’accés a la fortalesa.

Justament, la tanca metàl·lica que impedeix l’accés a l’ermita, també ha estat forçada i necessitarà d’una reparació.

A finals de la passada setmana, l’arquitecte i l’arqueòleg de la Generalitat van visitar la fortalesa palafollenca acompanyats pels serveis tècnics de l’Ajuntament per tal de veure sobre el terreny alguns dels aspectes del projecte de restauració d’alguns àmbits del Castell. Un projecte pel que el consistori ha demanat  subvencions de la Generalitat i que podrien suposar una injecció per a la millora i la conservació del recinte. 

Ja al desembre, el govern català  va atorgar un ajut de 120.000€ per l’estudi i restauració del Castell.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics