URGENT

L’Ajuntament signa un conveni de col·laboració amb l’ADF de l’Alt Maresme

Compartiu aquesta història

Aquest dijous el consistori i l’entitat de defensa forestal han signat el conveni per aquesta propera temporada estival. El conveni recull la col·laboració econòmica que donarà el nostre municipi a aquesta entitat per ajudar en les seves tasques de control, suport i prevenció d’incendis forestals.

L’ADF de l’Alt Maresme comprés els municipis de Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls i el nostre municipi és el primer en rubricar el conveni, que suposa una aportació de 1.500€  per aquesta entitat aquest 2022. Uns diners que són imprescindibles pel dia a dia de l’entitat i per complimentar les ajudes materials que reben de la Generalitat. Ho explica el president de l’ADF de l’Alt Maresme, el palafollenc Joan Aldrufeu.

L’entitat es va constituir arran dels incendis que van afectar greument Palafolls l’estiu del 94 i des de llavors desenvolupen tasques de control i prevenció de focs forestals. També ofereixen suport als bombers en cas d’extinció d’incendis.

La signatura del conveni arriba a les portes d’una nova temporada estival que Aldrufeu qualifica de preocupant. Justament per això, el president de l’ADF de l’Alt Maresme demana precaució i responsabilitat davant les properes revetlles de Sant Joan, especialment a les urbanitzacions.

Palafolls ha viscut els últims estius amb certa tranquil·litat pel que fa als incendis, però fa tres anys, la nit de Sant Joan, es va declarar un foc a tocar de Ciutat Jardí. La ràpida actuació dels bombers va permetre apagar l’incendi amb l’afectació de poc més d’una hectàrea.

L’Ajuntament està ultimant aquests dies el manteniment de les diferents franges perimetrals de seguretat de Sant Lluís, Mas Reixac, Mas Carbó i Can Batlle. Aquestes franges formen part de les mesures de prevenció, per evitar que un possible incendi arribi a les zones habitades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics