URGENT

Els restauradors i comerciants de Palafolls lamenten l’augment de preu de les matèries primeres

Compartiu aquesta història

Els propietaris de bars i restaurants han notat un augment de preu important en les matèries primeres que necessiten per desenvolupar la seva activitat. El aà, els embutits o el formatge són alguns dels productes que han experimentat un increment en el preu de fins a un 70%, segons explica Jonathan Lozada, del bar El niño.

L’augment dels costos ha obligat a molts restauradors a incrementar el preu dels seus productes. Francesc Tresserras, president de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Palafolls (ACEP), confirma aquesta tendència a l’alça a nivell general, especialment marcada des de l’inici de la guerra entre Rússia i Ucraïna, però també motivada per la inflació que està deixant registres històrics.

No només són els bars i restaurants els que han notat aquesta pujada, sinó també els comerciants. Tresserras assegura que alguns propietaris intenten no repercutir en els clients l’augment dels costos, fins i tot perdent beneficis. Tot i així, es troben sense opcions si el preu de les matèries primeres, però també dels subministraments com l’aigua o la llum continuen disparats. El que més els preocupa és no saber quan es revertirà aquesta situació, malgrat afirmen que els consumidors ho entenen.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics