155 famílies palafollenques sol·liciten beques menjador

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ha rebut 155 sol·licituds de famílies per obtenir beques menjador pel curs vinent, unes peticions que traslladaran al Consell Comarcal del Maresme, l’organisme que concedeix les ajudes. El nombre de tramitacions és, per ara, lleugerament inferior a l’any passat, quan es van arribar a les 161. Tot i així, cada família fa una única petició inicial encara que tingui més d’un fill, pel que el nombre de beques demanades és superior. Ho ha explicat Judit Puig, membre de l’àrea de Serveis Socials.

Els tècnics de l’Ajuntament estan revisant les sol·licituds presentades per tal de demanar a les famílies que esmenin possibles errors. Es preveu que es comencin a resoldre els expedients al mes de setembre.

El Consell Comarcal del Maresme preveu destinar més de 7,6 milions d’euros a ajuts de menjador escolar pel curs vinent, tot i que la partida es pot ampliar si hi ha un increment de l’alumnat nouvingut, per exemple per la guerra a Ucraïna.

Per a la convocatòria d’enguany s’han ampliat els indicadors a tenir en compte a l’hora de fer el preceptiu informe de risc social de l’alumne per part dels serveis socials municipals afegint aspectes com l’habitatge i els hàbits alimentaris. Això vol dir que es tindrà en compte la manca d’habitatge, un possible risc de desnonament, pobresa energètica o una situació d’infrahabitatge.

A més, també s’entrega un document a les direccions dels centres educatius perquè informin als serveis socials municipals sobre els estudiants que estiguin en situacions delicades encara que no hagin tramitat l’ajuda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics