URGENT

Arriba una onada de calor amb temperatures superiors als 30 graus

Compartiu aquesta història

La calor continua sense donar treva i aquesta segona setmana de juny tindrem una onada de calor, considerada així ja que durant tres dies consecutius les temperatures són superiors a la mitjana. La pujada dels termòmetres serà generalitzada a tot el territori, s’esperen que les temperatures superin els 40ºC, però a la costa tindrem temperatures menys extremes, tot i que les temperatures oscil·laran els 30ºC. La sensació d’humitat, però, provoca que la sensació tèrmica sigui superior.

Per fer més suportable aquestes altes temperatures, Protecció Civil recorda alguns consells d’autoprotecció en cas d’onada de calor.

  • Bona hidratació: beure aigua, evitar les begudes alcohòliques i els àpats copiosos i calents.
  • Evitar les hores centrals del dia per fer activitats i fer-les, sempre que sigui possible, a primera hora del matí o al vespre.
  • Fer servir gorra o barret si es treballa a l’exterior i augmentar la hidratació.
  • Tenir especial cura dels infants, gent gran o amb malalties cròniques. Visitar a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten correctament.
  • En cas de no tenir aire condicionat o ventiladors a casa, és recomanable passar com a mínim un parell d’hores en un lloc climatitzat, com un centre comercial o un equipament públic.
  • Si tenim mascotes, assegurar-nos que tenen aigua abundant i que s’estiguin a l’ombra. Se’ls ha de treure a passejar evitant les hores centrals del dia.
  • Sempre que anem al carrer hem de portar protecció solar, ja que els rajos UVA i UVB provoquen danys a la pell. A la platja es recomana evitar prendre el sol a les hores centrals del dia i reaplicar la crema solar periòdicament.

L’onada de calor també ve acompanyada de nits tropicals, en les que la xafogor faran difícil dormir profundament. Caldrà esperar a que els termòmetres descendeixin a partir de dijous.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics