Critiquen l’ACA per les solucions proposades pel Delta de la Tordera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 El Grup de Treball de Manifest de la Tordera, alerta que l’ACA es vol estalviar les inversions que necessita i es mereix el delta de la Tordera. El grup impulsor del manifest, exigeix que s’imposi l’interès general i no pas el particular, ja que asseguren que  està en risc vides humanes, la viabilitat de les economies locals i la biodiversitat de l’espai natural. També denuncien que durant les reunions sectorials del Pla de Gestió Motes, l’ACA el que vol és convèncer de l’alternativa d’actuació més econòmica. Segons aquest grup naturalista, l’objectiu de l’ACA és estalviar-se indemnitzacions per clausurar i treure els dos càmpings i evitar afrontar el cost que representa retirar-los. El càmping de Blanes, segons la darrera modificació del POUM, seria il·legal mentre que el de Malgrat té problemes per aconseguir llicència d’activitats. Ho explica Javier Romera, membre del Grup Treball de Manifest.

És per això, que des de Grup de Treball de Manifest defensen la tercera alternativa proposada per l’ACA fa unes setmanes a Palafolls. , És la que opta per reduir significativament l’extensió inundable del delta i evitar danys a les persones i materials. També posibilita una millora ecològica del tram final del riu i de la seva desembocadura, on es revertiria el retrocés litoral i la pèrdua de platges al delta.

Per tot això, el GT Manifest demana a l’ACA que inici un veritable període de presentació, anàlisi i debat de totes les alternatives dirigit a tots els sectors econòmics i socials implicats i interessats. Informen que qualsevol òrgan gestor ha d’atendre a la millora i a l’interès general per davant de la por a rebre queixes per part d’algun sector minoritari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics