URGENT

Màxima preocupació per la possibilitat d’incendis forestals

Compartiu aquesta història

La combinació d’augment de les temperatures i la situació de sequera en un context de canvi climàtic han fet saltar les alarmes davant la possibilitat de qualsevol incendi forestal al nostre municipi. 

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany es mostra molt preocupat perquè a la situació actual se li suma també els petards i focs de Sant Joan. Una combinació que pot ser molt perillosa en la situació actual. 

És per això que Alemany fa una crida a la responsabilitat. D’una banda per restringir al màxim les activitats en zones boscoses i, d’altra banda, evitar aquest any l’ús de petards i focs d’artifici per així minimitzar al màxim el perill d’incendi.

En el record encara hi ha la nit de revetlla del 2019 quan un incendi, causat probablement per un petard, va amenaçar la urbanització de Ciutat Jardí.

Per evitar al màxim l’actual risc d’incendi el consistori està enllestint l’actualització i el manteniment de les diferents franges perimetrals, s’han netejat les parcel·les municipals i les privades que podien ser un perill i s’ha actualitzat els hidrants d’arreu del municipi per tal que estiguin en ple funcionament en cas de necessitat.

Alemany també preveu una campanya de sensibilització abans de Sant Joan per evitar actituds de risc en aquest estiu especialment complicat.

A més, l’alcalde ha publicat un ban d’alcaldia recollint aquesta preocupació i recordant les recomanacions per extremar les precaucions antincendi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics