URGENT

Palafolls busca canviar l’enllumenat públic amb el Next Generation

Compartiu aquesta història

Fa unes setmanes l’Ajuntament de Palafolls va iniciar una prova pilot a l’avinguda Costa Brava. En un tram de la via es van substituir els fanals per uns de nous, més eficients i amb un canvi de model, ja que substituia els fanals que il·luminaven sols la zona de vianants per uns altres que cobrien també la part vial.

Un cop comprovat que els fanals són adients i han complert les expectatives, el consistori es plantejava la substitució d’una dotzena de fanals en aquesta via principal, però finalment l’Ajuntament ha decidit concórrer a una línia d’ajudes del fons Next Generation i que permetria canviar els fanals públics menys eficients i també els més de 40 quadres elèctrics que hi ha repartits arreu del poble.

El consistori ja ha fet un estudi lumínic global i ha calculat que el canvi de les llums podria suposar una despesa d’uns 800 mil€.

Ho explicava al ple d’ahir el regidor de serveis, Jordi Villaret, a preguntes del grup socialista.

D’aquest cost, els fons Next Generation cobriria el 90% del total, mentre que l’Ajuntament hauria de suportar el 10% restant. En aquest sentit el consistori ja compta amb una subvenció per cobrir la despesa.

Ja està presentat el projecte i, segons explica el regidor, no hi hauria d’haver cap inconvenient en rebre aquesta ajuda econòmica. De moment no se sap quan es resoldrà, però hauria de ser aquest mateix any.

Ara com ara només hi ha 2 fanals nous a l’avinguda Costa Brava entre Ramon Turró i Montseny.  El consistori manté els fanals de vianants a la vorera del parc de Joaquim Ruyra.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics