URGENT

La flama del Canigó arribarà a Palafolls amb un acte renovat

Compartiu aquesta història

Aquest dijous, el nostre municipi torna a rebre enguany la Flama del Canigó, símbol del fogueró de Sant Joan i element que s’encén en aquesta nit festiva.

La flama arribarà a Palafolls a les 7 de la tarda, a la plaça Valls d’Ax provinent del municipi veí de Malgrat de Mar gràcies a les diferents entitats palafollenques que són les que s’encarreguen d’anar-la a buscar i portar-la fins al nostre municipi. Ens ho explica Xavier Salicrú, un dels representants de l‘Associació Roda.

Aquest any, i per primera vegada, hi participen també els Diablesfolls i la Cobla. Els primers seran els s’encarregats d’anunciar que ha arribat la flama amb una tabalada, mentre que la Cobla tocarà unes sardanes un cop s’hagi llegit la lectura del Manifest escrit per l’Òmnium , i que serà llegida per l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany.

Des de fa molts anys hi ha la tradició d’encendre les fogueres de Sant Joan a partir d’un foc original que es reprèn cada any al cim del Canigó. D’allà es porta arreu del territori per tal que prenguin les fogueres de la nit més curta de l’any. Palafolls, amb l’edició d’enguany, és el 4rt any que ho celebra.

L’organització a Palafolls de l’arribada de la flama va a càrrec, un any més, de les associacions culturals La Roda i La Puput, així com d’Òmnium Cultural Alt Maresme i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics