URGENT

L’Ajuntament demana a la Diputació que “es posi les piles” per reclamar els grans deutes pendents

Compartiu aquesta història

El consistori palafollenc arrossega prop de 5 milions d’euros de deute reconegut tant de particulars o empreses. Això vol dir que són diners que es deuen al consistori però que no s’acaben de cobrar.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha demanat a la Diputació que es posi les piles per intentar cobrar o per fer les execucions necessàries per eixugar aquest deute. Cal recordar que la gestió de la recaptació d’impostos i taxes està delegada a l’Oficina de Recaptació de la Diputació de Barcelona.

Ho explicava l’alcalde de Palafolls Francesc Alemany en l’últim ple municipal i a preguntes del PSC.

Gran part d’aquest prop de 5 milions de deute corresponen a una única propietat. Es tracta de l’antiga nau industrial d’Escolor, al polígon de Mas Reixac,  abandonada i estat ruïnós des de fa temps. El deute sobrepassava els 1.8 M€. Justament l’alcalde anunciava la passada setmana que finalment aquest terreny passarà a ser propietat de l’Ajuntament en pocs dies. La nau es va posar en subhasta l’any passat, però va quedar deserta, cosa que ha permés al consistori quedar-se els terrenys. La intenció ara és posar a la venda aquest terreny, un cop endarrocada la nau, i intentar així recuperar la totalitat o part del deute contret pels antics propietaris. L’alcalde espera que la bona ubicació dels terrenys facilitin la venda.

El deute d’Escolor va provocar tensió amb el Banc de Santander que no es va responsabilitzar d’aquesta propietat cosa que va fer decidir al consistori de retirar totes les seves comptes de l’entitat bancària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics