URGENT

Malgrat demana ajuda a la Generalitat per resoldre la situació dels càmpings del Delta

Compartiu aquesta història

La presència de diferents establiments a tocar de la desembocadura de la Tordera és una problemàtica no resolta a Malgrat.

Al gener del 2020  el temporal Gloria va evidenciar que la zona és inundable i de fet, aquell gener el desbordament del riu va arrasar els càmpings malgratencs situats prop del Delta i del rec viver.

No en va estan situats en zones catalogades com inundables. Fa temps que es reclamen solucions.

Fa unes setmanes l’Agència Catalana de l’Aigua va presentar algunes alternatives per millorar la seguretat del Delta de la Tordera en un pla de motes que ha aixecat molts recels al territori. Una de les alternatives, segons explica l’alcaldessa de Malgrat, Sònia Viñolas, preveu l’enretirada dels càmpings més propers al riu.

Una solució que no convenç a Malgrat. Viñolas recorda que la riuada del Gloria va passar al gener i que la situació hagués estat molt diferent si s’hagués produït a l’estiu.

L’alcaldessa denuncia que l’Ajuntament es troba molt sol i que,  tot i que la Generalitat qualifica la zona d’inundable, no rep cap cop de mà per resoldre definitivament la situació 

Sobre el Pla de Motes presentat per l’ACA fa unes setmanes a Palafolls, Malgrat recorda que la situació és ben diferent que a Blanes i Palafolls, recordant que va ser el municipi més afectat pel Gloria. Per tot plegat l’alcaldessa explica que vol obrir un diàleg amb tots els agents locals implicats per intentar prendre una decisió sobre les alternatives presentades per l’ACA.

Tot plegat ho ha dit en la primera entrevista concedida per Viñolas a Ràdio Palafolls després que fos nomenada alcaldessa de Malgrat la passada tardor amb la renúncia de Joan Mercader. Viñolas explica que el canvi de regidora a alcaldessa ha estat molt important i que l’ha entomat amb responsabilitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics