URGENT

Palafolls es prepara per viure una nova revetlla de Sant Joan amb la vista posada a la prevenció d’incendis

Compartiu aquesta història

Aquesta nit es preveuen fins a 3 revetlles populars al nostre municipi. Seran bàsicament trobades de veïns de l’avinguda Atlàntida i del passatge Maresme, a Sant Lluís, i al casal d’avis al centre de Palafolls per sopar plegats a la fresca i donar la benvinguda a l’estiu amb aquesta celebració.

A banda també estan previstes altres celebracions en establiments turístics.

Ara bé, fa dies que preocupa l’alt nivell d’alerta davant la possibilitat d’incendis forestals. La sequera perllongada, les altes temperatures i els focs d’artifici propis d’aquesta nit, obliguen a prendre consciència de la situació actual a extremar les mesures de seguretat.

En aquest sentit cal recordar que està prohibit fer focs de cap mena a menys de 500 metres de terrenys forestals. Tampoc es pot llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc a menys de mig quilòmetre de zones boscoses. Això, a la pràctica, implica que no es poden llençar petards ni fer fogueres a tot el poble de Palafolls.

En la memòria està encara la revetlla de Sant Joan del 2019 quan, per culpa d’un petard, es va iniciar un incendi en plena urbanització de Ciutat Jardí que, tot i que només va afectar una hectàrea de vegetació, va obligar a mobilitzar una 10a de dotacions de bombers i a evacuar alguns habitatges.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics