El centre de Palafolls també tindrà franja perimetral de seguretat contra incendis

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La llei fa temps que determina la necessitat de protegir les zones habitades envoltades de zones forestals amb una franja perimetral de baixa combustibilitat.

Al nostre municipi ja fa molts anys que té delimitades les franges de les tres urbanitzacions i també les del barri Sant Lluís i la zona de Can Batlle.

Ara però, l’Ajuntament ha fet un pas més i ha aprovat la creació d’una franja perimetral que envoltarà i protegirà també el centre de la nostra vila. Ho explica Helio López, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

De fet el projecte aprovat preveu incorporar les ja existents a Sant Lluís i a Can Batlle a una franja més completa que es farà a tot el nucli urbà. Segons el projecte aprovat la franja del centre afectarà a 12 hectàrees de terreny.

Les franges perimetrals preveuen una zona desbrossada i aclarida de vegetació al voltant d’urbanitzacions i nuclis urbans que ha de servir per frenar un possible incendi. En aquest espai, d’almenys uns 25 metres entre les cases i el bosc, no hi pot haver més de 150 arbres per hectàrea i amb una distància d’almenys 6 metres entre cada exemplar.

Ara per ara s’ha aprovat el plànol i les afectacions, però la franja perimetral del centre no serà una realitat fins al 2024. Ara bé, el consistori preveu que, en cas de punts complicats, ja s’hi podria actuar puntualment el proper estiu.

Fins ara Palafolls ha anat mantenint i actualitzant les franges perimetrals d’urbanitzacions. Aquest estiu s’ha actuat a les urbanitzacions de Mas Carbó, Mas Reixach, Sant Lluís i Can Batlle. L’any passat es va actuar a la de Ciutat Jardí, la franja més gran que hi ha al nostre poble.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics