Una 50a de places lliures per donar sang aquest dissabte a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Banc de Sang i teixits ha organitzat per aquest dissabte una nova jornada de donació de sang al nostre municipi on anima a tots aquells usuaris que estiguin bé de salut a demanar cita prèvia per a poder assistir.

A diferència de l’última vegada, aquesta propera  jornada serà intensiva, ja que el Banc de Sang i Teixits estarà des de les 10 del matí  a 14h i després de 17h de la tarda fins a les  21h de la nit, al edifici de Música i Dansa de Palafolls, a la plaça del Fòrum Palatiolo.

Ara com ara  queden una 50ena de places disponibles per donar sang aquest dissabte a Palafolls. Qui vulgui pot apuntar-se al web donarsang.gencat.cat i concertar hora.

El Banc de Sang recorda que totes aquelles persones interessades en donar sang han de tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 kilos i trobar-se bé de salut.  Recordar que en el cas de les dones, no poden estar embarassades.

Abans de la donació, però,  es fa una exhaustiva entrevista mèdica a cada donant i se li mira la  pressió i el nivell d’hemoglobina. Per donar sang no cal estar en dejú.

Com a novetat, des d’ahir i fins el 8 de juliol, s’ha obert un “call center” (Centre de trucades) per aconseguir 40.000 donacions aquest estiu, ja que amb la tornada a la normalitat i els viatges durant aquests mesos estivals, es preveu un descens d’un 30% de les donacions. Un tant per cent més elevat que altres anys.

Per aquest motiu, des del Banc de Sang s’ha engegat aquesta campanya d’estiu amb amb un centre de trucades on cares conegudes de la televisió trucaran donants per agrair-los el seu gest altruista i animar-los a donar sang o plasma.

També hi haurà voluntaris que per una o altra raó no poden donar sang i que ajudaran a la donació fent trucades per animar més persones a donar.

Apunta’t aquí

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics