URGENT

Nova tarificació pels guals de les activitats econòmiques

Compartiu aquesta història

La passada tardor s’aprovava la modificació de les ordenances municipals. La majoria es congelaven, però algunes altres presentaven modificacions substancials. És el cas de l’ordenança que regula els guals i l’ús de les voreres per entrar als vehicles.

Pel que fa als particulars l’ordenança continua marcant un cost de 42.5€ pel pas de vehicles a cotxeres de fins a 3 vehicles o  de 95€ anuals pels que tenen capacitat de fins a 15 vehicles.

Fins ara no hi havia distinció entre els guals dels particulars i el de les activitats econòmiques, així que els pocs negocis que pagaven gual fins ara, ho feien al mateix preu que els particulars, tot i que l’ús de les voreres fos més intensiu.

Ara, però el consistori ha aprovat una segona tarifa per gravar aquells negocis que necessiten de vehicle per a la seva activitat o disposen d’aparcament propi.

Així un negoci amb espai on s’hi aparca un vehicle passarà de pagar els 42.5€ previstos com a particular als 375€ que marca la normativa actualment per a les activitats econòmiques. Més enllà dels 15  cotxes el cost puja dels 750€ i fins els 3.000€, segons el nombre de vehicles.

Segons fonts municipals aquesta nova tarificació afecta a una 80a de negocis. Alguns d’aquests encara no disposen de gual, pel que l’Ajuntament els recordarà la necessitat d’aconseguir una llicència amb la seva corresponent placa.

La mesura afecta només a negocis amb activitat associada al vehicle de forma directa o indirecta o com aparcament de la pròpia activitat.

Aquesta nova tarificació de guals té especial incidència als polígons industrials.

Tot i el gran volum de vehicles que entren i surten de les naus industrials, tant de treballadors com de proveïdors, la majoria no pagava res fins ara. Ara però poden arribar a pagar 3.000€ a l’any si la capacitat dels seus aparcaments és superior als 226 vehicles.

L’Ajuntament ha començat a informar als empresaris d’aquest canvi normatiu i de l’aplicació d’aquesta nova tarifa comercial.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics