URGENT

Palafolls vol rebaixar la factura de l’aigua posant en marxa els seus pous i millorant les canonades

Compartiu aquesta història

Palafolls paga una de les factures de l’aigua més cares de la zona tot i estar al costat del riu i tenir diferents pous de captació al nostre terme municipal i que donen servei directe a Blanes o Malgrat.

L’Ajuntament fa anys que busca la manera de reduir aquesta despesa en aigua i té unes línies estratègiques a curt i a mitjà termini. 

Ho explica l’últim número de la revista El Ganxet, que aquests dies s’està repartint casa per casa.

Portada El Ganxet

En el reportatge central, l’Ajuntament de Palafolls detalla la situació actual de l’aigua a Palafolls. Per exemple explica que al nostre poble hi ha 23 pous de titularitat pública. 11 són municipals i 13 gestionats per altres administracions, especialment pel Consell Comarcal del Maresme. D’aquests 9 pous de captació que són de l’Ajuntament només en funcionen 3, que donen servei a Ciutat Jardí i al polígon d’en Puigvert. La resta estan aturats.

El consistori fa temps que creu que la posada en marxa d’alguns d’aquests pous pot ajudar a no dependre del CCM, a qui es compra l’aigua “en alta” a través de la concesionària Agbar.

Un altre factor que fa pujar el cost de l’aigua, segons es detalla a la revista municipal, és el mal estat de la xarxa de canonades tant d’impulsió com de baixa pressió.  

El Ganxet explica que 3 de cada 10 litres es perden per culpa del mal estat de les canonades. Aigua que es perd abans d’arribar a les aixetes, però que hem de pagar igualment. Una xarxa que està especialment malmesa a Ciutat Jardí, on es detecten la majoria de fuites, però també a Sant Lluís.

L’Ajuntament aposta primer per reparar les canonades d’impulsió de Sant Genís i Sant Lluís, tal i com ja s’ha fet a la del centre de Palafolls, i després substituir la xarxa que transporta l’aigua fins les llars d’aquests àmbits per reduir dràsticament les pèrdues i fuites d’aigua.

A la recepta per disminuir la factura de l’aigua encara se li suma una racionalització en l’ús industrial, agrícola i domèstic.

De tota manera el govern municipal es marca el proper mandat per redefinir l’actual sistema de gestió de l’aigua, especialment per si cal o no municipalitzar el servei.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics