URGENT

L’onada de calor es mantindrà fins la setmana vinent

Compartiu aquesta història

Catalunya torna a estar en alerta vermella per una altra onada. Des de la regidoria de Seguretat, a través de Protecció Civil i els diferents departaments municipals, han activat tot un seguit de protocols i accions de prevenció davant l’anunci d’onada de calor emès per el Servei Meteorològic de Catalunya. Es torna activar el Pla Bàsic d’Emergències per l’onada de calor d’aquest cap de setmana

En aquest sentit, Meteomar, el servei de metorologia del Consell Comarcal va emetre aquests dies un avís específic per calor a la comarca. A partir d’avui, les temperatures que fins ara han estat raonablement càlides, experimentaran un augment important. Per avui dia 15 les màximes seran de 33 a 36 graus a l’interior de la comarca i de 30 a 33 graus a la costa. Demà, les màximes es preveuen de 35 a 37 graus a l’interior de la comarca i , ja de cares a diumenge dia 17 s’esperen temperatures semblants a dissabte. Tal com informa Meteomar, aquesta situació s’allargarà, com a mínim, fins el proper dimarts dia 19 de juliol. 

Arran de l’activació del pla INFOCAT i nivell 2 del Pla Alfa al Maresme, des de l’ADF Alt Maresme (Agrupació de Defensa Forestal), informen que han incrementat la vigilància forestal al nostre municipi com també, a Calella, Pineda, Santa Susanna i Malgrat. L’ADF es situarà en punts estratègics per tenir una visió més general

Davant d’aquesta situació es recorden els consells de Protecció Civil:

Cal hidratar-se molt sovint. Beure força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos. Evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació. En el cas que es surti a fer esport a l’aire lliure, fer-ho a les hores de menys calor. Les persones amb malalties cròniques, infants i gent gran hauran d’hidratar-se molt sovint.Recordem que tot just fa un mes, pels volts de Sant Joan, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, va publicar un BAN amb recomanacions i precaucions davant la primera onada de calor.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics