Baixa el risc d’incendi i reobren els camins de Vallplana

Cartell de prohibició a Vallplana. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després de molts dies entre els nivells 2 i 3 del pla Alfa, Palafolls ha sortit deixat enrere els nivells més alts de risc d’incendis. 

Mentre un territori es troba en els nivells alt i extrem de risc d’incendi, es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, o fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos.

Ara Palafolls, i la comarca del Maresme, està al nivell 1. 

Això no vol dir que ja no existeixi risc d’incendi al nostre municipi, però si que les condicions meteorològiques han millorat i ja no són un element decisiu en l’increment de les possibilitats de patir un incendi forestal.

De fet el nivell 1 és el de nivell moderat.

Amb la rebaixa del risc d’incendi, també decau la prohibició dictada la passada setmana per accedir en vehicles a motor als principals camins rurals de la zona de Vallplana. 

Es van tancar per evitar que s’accedís a l’única zona del nostre municipi inclosa al Parc Natural del Montnegre -Corredor, i reduïr al màxim la presència humana en aquesta zona forestal i evitar la possibilitat d’un incendi.

Decauen algunes prohibicions expresses, però continuen les genèriques i habituals cada estiu, com ara la prohibició de fer foc en terrenys forestals, tinguin o no arbres i a la franja de 500 metres que els envolta. Especialment no s’hi poden cremar rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.

Dins les àrees recreatives, d’acampada i en parcel·les d’urbanitzacions, es podrà fer barbacoes sempre que siguin en instal·lacions d’obra i amb mataguspires.

Tot i que el Maresme estigui aquests dies a nivell 1, només creuant el riu, a la Selva encara estan al nivell 2, el que es considera nivell alt de risc d’incendi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics