L’Ajuntament reunirà bars i restaurants per explicar la nova instrucció de terrasses

Terrassa de bar. Diario Responsable
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’últim ple de l’Ajuntament de Palafolls aprovava, amb el vot a favor de l’equip de govern, una nova instrucció que ha de vetllar l’atorgament de llicències per poder instal·lar terrasses davant de bars i restaurants.

Des de llavors, les noves directrtius han generat molta confusió en el sector bàsicament en 2 aspectes.

El primer és l’horari d’obertura de les terrasses. La instrucció limita l’horari de 8 del matí a 11 de la nit entre setmana i fins la mitjanit els divendres, dissabtes i festius. Això ha provocat un fort malestar, a l’entendre que això implica una retallada d’horari. 

En veritat, però, la instrucció ja preveu que el propi Ajuntament pugui ampliar l’horari marcat. En aquest sentit, ahir mateix, ja es va aprovar una resolució d’alcaldia que permet a les terrasses obrir entre setmana de  8 del matí a 12.30 i fins la 1 els caps de setmana.

El segon punt controvertit és l’ús de mobiliari amb publicitat. El text limita la publicitat en el mobiliari de les terrasses com taules, cadires i para-sols. Això dona a entendre la prohibició del mobiliari que tradicionalment les marques de begudes regalen als establiments i que són molt habituals. La instrucció també determina que l’Ajuntament podrà imposar criteris de colors o d’idoneïtat de mobiliari a l’espai públic. Tot i això, el text aprovat dijous de la setmana passada no preveu cap règim sancionador.

El consistori és conscient d’aquest neguit, com explica l’alcaldessa en funcions, Susanna Pla.

Davant la confusió entre aquests i d’altres conceptes, el consistori ha convocat una trobada aquest proper dimarts a les 11 del matí la sala de plens per donar les explicacions pertinents sobre aquesta nova instrucció. Un reglament provisional a l’espera de redactar una normativa definitiva en els propers mesos.

Justament a partir d’avui, els establiments que vulguin tenir terrassa o vulguin mantenir-la, han de demanar autorització a través d’un tràmit electrònic.

La nova instrucció explica les condicions que hauran de seguir, com per exemple que la terrassa no superi la façana de l’establiment, entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics