Torna a augmentar el risc d’incendi a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després d’uns dies on el nostre municipi, i de fet la comarca del Maresme, havia baixat al nivell moderat de risc d’incendi forestal, la previsió d’una nova onada de calor ha fet augmentar de nou la preocupació i, en conseqüència, el Pla Alfa ha augmentat el nivell a algunes comarques del litoral i l’interior de Catalunya.

El Maresme es troba ara de nou al nivell 2, el que suposa un risc alt d’incendi forestal.

Això a la pràctica l’activació de noves restriccions per reduir al màxim la possibilitat que hi hagi un foc en espais forestals.

En els nivells alt i extrem (en el que estem actualment de nou), es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos.

Fa dues setmanes, Palafolls restringia l’accés amb vehicles a motor en els camins rurals de Valmanya. Es tracta d’una zona forestal, a tocar de Tordera, i inclòs dins el parc natural del Montnegre-El Corredor.

La setmana passada, al rebaixar-se el nivell de risc van decaure aquestes restriccions de pas, però segons l’evolució del risc d’incendi, l’Ajuntament podria tornar a activar aquestes prohibicions amb un nou decret d’alcaldia.

L’activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius de cossos d’agents rurals i la realització de determinades actuacions preventives.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics