Frenen la construcció d’habitatges a Pineda i Santa Susanna i se’n permet més a Malgrat

Foto: Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Departament de Territori de la Generalitat ha aprovat inicialment el Pla director urbanístic amb el que pretén protegir el litoral entre Malgrat i Alcanar introduint riteris de sostenibilitat els projectes urbanístics que hi hagi en marxa.

D’aquesta manera, s’ha revisat el planejament urbanístic de 41 municipis de 7 comarques. A la costa catalana que va de Malgrat de Mar a Alcanar estan projectats 106.000 habitatges o hotels nous, però la Generalitat n’ha frenat prop de la meitat.

Prop de Palafolls, el nou pla preveu frenar la construcció de 2.200 habitatges a Calella, 1.250 a Pineda o 115 a Santa Susanna.

En canvi a Malgrat, aquest nou  Pla director urbanístic té una incidència mínima. Lluny de frenar la construcció de nous habitatges, el nou text proposa que en alguns dels sectors es pugui augmentar el sostre destinat a activitat econòmica. I fins i tot també admet que es pugui incrementar el nombre global d’habitatges en unes 24 unitats més de les previstes.

El regidor d’urbanisme de Malgrat, Jofre Serret, considera que que aquest augment permés ve donat del reajustament de les diferents modificacions del planejament municipal.

Serret explica que Malgrat ha participat de les reunions que s’han fet fins ara i explica que Malgrat ha estat el municipi de tall del nou pla director, cosa que l’ha fet aparèixer en el títol del document, tot i que no té una especial afectació.

Ara s’obre un període de 45 dies perquè els ciutadans presenten al·legacions al pla i per demanar els informes als organismes afectats. Un cop acabi aquest termini, els ajuntaments tindran un mes per dir-hi la seva. 

Queda fora d’aquest pla director la Costa Brava, que ja té un pla propi, i l’àmbit metropolità de Barcelona en queda al marge perquè té competències pròpies.

Afectació Poble a Poble:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics