URGENT

L’Ajuntament assumeix la instal·lació de les càmeres de seguretat als contenidors

Compartiu aquesta història

En l’últim ple municipal el consistori va eximir al Consell Comarcal del Maresme i a l’empresa Resmar d’haver d’instal·lar les 6 càmeres de vigilància de les illes de contenidors que havia de posar des del 2019.

En tot aquest temps ha estat impossible que la concessionària complís el contracte i col·loquès aquestes càmeres a les illes de contenidors de les urbanitzacions, on s’ha detectat la majoria dels casos d’abocaments incontrolats de brossa.

Després d’alguns estira i arronsa, i problemes amb els proveïdors,  el consistori ha decidit eliminar aquesta obligació del contracte i serà el propi Ajuntament qui buscarà i instal·larà les càmeres als punts conflictius.

Les càmeres no són les úniques prestacions marcades al contracte i que no ha complert l’empresa Resmar. En aquests anys de servei s’havien d’haver fet algunes campanyes de conscienciació amb la contractació d’informadors ambientals que ajudessin a la població a millorar la separació i el reciclatge dels residus domèstics.

Informadors i campanyes que mai han arribat i per les que l’Ajuntament estava pagant anualment. 

Davant d’això, l’últim ple va acordar retocar el contracte del servei eximint al concessionari d’aquestes tasques pendents, cosa que també comporta una reducció del cost de la recollida anual.

Fins ara el servei de recollida d’escombraries costa 602.000€ a l’any, i amb la rebaixa de prestacions, costarà 25.000€ menys.

També es va acordar reclamar els 65.000€ que ja havia pagat fins ara per les prestacions que no s’han fet en aquests primers anys de contracte. Jordi Villaret és el regidor de serveis de l’Ajuntament de Palafolls.

Deslliurada l’empresa de fer aquestes accions, l’Ajuntament ja ha anunciat que no renuncia ni a les càmeres de vigilància, però tampoc a les campanyes de sensibilització, pel que espera reinvertir els diners que ara demana a Resmar en informadors i campanyes medioambientals

De moment no hi ha data per les campanyes ni la col·locació de les càmeres de seguretat, que es preveu que siguin del mateix sistema que les que ja hi ha repartides en diferents emplaçaments del poble i les que encara s’han de posar al polígon d’en Puigvert.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics