URGENT

Malgrat millorarà l’accessibilitat a les platges a la tardor

Compartiu aquesta història

Aquests dies l’Ajuntament de Malgrat ha tret a licitació dos treballs de millora de l’accessibilitat a les platges del municipi. En concret  busca empresa pel subministrament de peces de formigó per reparar o substituir les passeres que donen accés actualment a la platja de l’Astillero, la de la zona dels hotels.

En aquesta platja, la més turística, s’han anat substituint les antigues passeres de fusta per passeres de formigó, més resistents i que requereixen menys manteniment. S’han instal·lat passeres de formigó de 2 tipus, una de daus en la majoria d’accessos i una de peces més amples en aquells accessos adaptats. 

Resta pendent instal·lar aquest tipus de passeres en 4 accessos de la platja de l’”Astillero” i és justament el que busca aquest contracte valorat en 20.000€.

D’altra banda és vol restituir la senyalització, la protecció i el mobiliari de les platges de la Conca i de la Punta de la Tordera, les conegudes com a platges de Palafolls.

En aquest cas, l’Ajuntament explica que el temporal Gloria va ocasionar destrosses al litoral malgratenc, especialment a les platges més properes al riu Tordera. Per això, passats dos anys i mig, el consistori preveu uns 100.000€ per tal de refer les 3 passarel·les de fusta que encara no s’han substituït després del temporal.

El regidor de platges, Óliver Sánchez Camacho, explica que es vol millorar aquests elements per adaptar-los a la normativa i per garantir una millor accessibilitat.

També vol refer 700 metres del tancat corresponent al carril bici i de vianants que voreja la platja des de les fàbriques i fins la zona dels càmpings.

Dins aquesta actuació també es vol reposar la senyalització, especialment els que alerten de les zones protegides de vegetació dunar o de la situació de les papereres.

Tot just ara aquests dos projectes busquen empresa i no es podrà iniciar almenys fins al setembre o octubre, un cop acabada la temporada alta de l’estiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics